عوارض قرص ال دی
همه قرصها و داروها دارای عوارضی هستند که این عوارض در برخی افراد با شدت کمتری بروز میکند اما در برخی افراد شدید است. قرص LD از آن دست قرصهایی است که بیشتر خانمها با وجود عوارض موجود، مجبور به مصرف آن هستند. برخی نیز بر اثر عدم آگاهی از عوارض خطرناک آن اقدام به مصرف خودسرانه و طولانی مدت این قرصها میکنند.
استروژن موجود در قرصهای LD احتمال بروز عفونتهای واژینال را افزایش میدهد و اختلال در دورههای خونریزی قاعدگی را به دنبال دارد. از دیگر عوارض مربوط به قرص LD افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه و رحم است. همچنین مصرف این قرص باعث بزرگ شدن سینهها میشود. دکتر حنیفه با بیان اینکه استفاده از قرصهای LD در مواردی منجر به بروز یرقان و مشکلات کبدی میشود، افزود: در مواردی نیز تیره شدن رنگ پوست بر اثر مصرف LD در افراد رخ میدهد.
از دیگر عوارض مربوط به قرص LD افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه و رحم است.
همچنین مصرف این قرص باعث بزرگ شدن سینهها میشود. دکتر حنیفه با بیان اینکه استفاده از قرصهای LD در مواردی منجر به بروز یرقان و مشکلات کبدی میشود، افزود: در مواردی نیز تیره شدن رنگ پوست بر اثر مصرف LD در افراد رخ میدهد.جزء پروژسترون LD نیز عوارضی مانند افزایش LDL خون، ریفلاکس معده، یبوست، افزایش دمای بدن و ترشح شیر از سینهها را به دنبال دارد.
میگرن و سردردی که قرص های ضد بارداری به جانتان می اندازند
سردرد از دیگر عوارض شایع قرصهای ضد بارداری است که به دلیل اثر هورمون استروژن بر سیستم عصبی بدن بروز میکند، همچنین مصرف قرصهای ضد بارداری تعداد حملات میگرنی در مبتلایان به این سردردها را بیشتر کرده و احتمال بروز سردردهای تنشی را افزایش میدهد.
قرصهای ضد بارداری موجب افزایش فشار خون در برخی خانمها میشوند و ممکن است در بانوانی که از این عارضه رنج میبرند خطرناک باشند.
لکهبینی بین دو قاعدگی
تقریبا 50درصد افرادی که قرص ضد بارداری مصرف میکنند، بین دورههای قاعدگیشان دچار خونریزی واژینال میشوند. این خونریزیِ جزئی که به «لکهبینی» نیز معروف است، اغلب در طی 3 ماه اول از شروع مصرف قرص ضد بارداری اتفاق میافتد. معمولا این مسئله در بیش از 90درصد مواقع با مصرف سومین بستهی قرص برطرف میشود. قرص ضد بارداری تا زمانی که بهدرستی مصرف شود و هیچیک از دوزهای آن فراموش نشود، در طول لکهبینی نیز همچنان مؤثر است. افرادی که در حین مصرف قرصهای فعال بهمدت 5 روز یا بیشتر خونریزی دارند یا 3 روز یا بیشتر دچار خونریزی شدید میشوند، باید برای مشورت به پزشک زنان مراجعه کنند. لکهبینی بین قاعدگیها ممکن است بهعلت سازگارشدن رحم با پوشش آندومتر نازکتر یا بهخاطر عادتکردن بدن به داشتن سطوح متفاوتی از هورمونها اتفاق بیفتد.